Kepiye cara nguji inklusi non-logam ing penempaan?

2022-04-29

Kanggo nguji sifat, wangun, ukuran, jumlah lan distribusi inklusi non-logam ing tempa, mikroskop metalografi biasane digunakake kanggo inspeksi mikroskopis, yaiku, kanggo nemtokake tingkat utawa isi inklusi non-logam ing baja kanthi mbandhingake utawa pitungan karo mikroskop metalographic.

Metode korelasi. Metode perbandingan minangka cara kanggo mbandhingake klasifikasi, ukuran, jumlah, wujud lan distribusi inklusi kanthi gambar standar inklusi sing padha kanthi perbesaran sing padha sawise polishing conto metalografi sing bakal diteliti.

Cara pitungan. Cara pitungan utamane kalebu metode pemotongan linear lan metode grid. Cara pitungan kanggo nggunakake dawa tartamtu saka garis utawa area tartamtu saka bolong ing eyepiece mikroskop, bakal dites inklusi sampel lan garis lurus utawa tumpang tindih bolong, ngetung nomer Gawan intercepted, supaya minangka kanggo quantitatively njelasno kemurnian saka penempaan.

Metode imager. Analisis gambar analisis inklusi minangka metode analisis paling modern ing metallografi kuantitatif. Wis kaluwihan saka kacepetan analisis cepet, tliti dhuwur lan integritas fungsi, supaya digunakake digunakake. Penganalisis gambar entuk informasi geometris saka gambar lan nggawe analisis kuantitatif kanthi nggunakake konsep stereologis. Bisa ditemtokake ing analisis kuantitatif inklusi.

Persentase area lan volume inklusi ing forgings bisa ditemtokake miturut skala abu-abu utawa wangun inklusi sing beda.


Distribusi statistik inklusi ing baja, yaiku, area lan keliling saben inklusi ing area tartamtu, lan paramèter statistik utawa histogram kayata rata-rata, maksimum, minimal lan simpangan standar bisa dipikolehi.


Faktor wangun inklusi, kayata rasio aspek inklusi, koefisien bola, lsp.