Sajrone tempa, babagan safety, kita kudu menehi perhatian marang:

2022-08-17

1. Produksi tempawis digawa metu ing negara kobong logam (contone, baja karbon kurang suhu forging ing sawetara 1250 ~ 750â). Amarga akeh tenaga kerja manual, kobong bisa kedadeyan yen sampeyan ora ati-ati.

2. Ing pawon panas lan ingot charred, kosong lan forgings ing bengkel forging saya emit akèh panas sumringah (ing forgings isih duwe suhu cukup dhuwur ing forging final), lan buruh asring babras dening panas sumringah.

3. Kumelun lan bledug sing diasilake saka kobongan tungku pemanasan ing bengkel penempaan dibuwang menyang udhara bengkel, sing ora mung mengaruhi kesehatan, nanging uga nyuda visibilitas bengkel (kanggo tungku pemanasan bahan bakar padat. , kahanan luwih serius), saengga bisa uga nyebabake kacilakan industri.

4. Peralatan sing digunakake ing produksi penempaan, kayata palu udara, palu uap, penet gesekan, lan liya-liyane, bakal ngasilake impact nalika digunakake. Nalika tundhuk beban impact iki, peralatan dhewe rawan kanggo karusakan dadakan (contone, rod piston Pethel dumadakan rusak), asil ing kacilakan bundhas serius.

Punch press (kayata hydraulic press, crank hot forging, flat forging machine, precision forging machine, etc.), nalika nggarap, sanajan impact cilik, nanging karusakan dadakan saka peralatan uga kedadeyan saka wektu kanggo wektu, operator asring. kejiret, lan malah bisa nimbulaké kacilakan sing gegandhengan karo karya.

5, peralatan forging ing karya akeh pasukan, kayata crank press, forging machine lan hydraulic press, lan sapiturute, sanajan kondisi kerjane relatif stabil, nanging bagean kerja tekanan uga akeh, kayata China. wis nggawe lan nggunakake 12.000 ton peralatan forging. Kekuwatan sing diluncurake kanthi tekanan biasa 100 ~ 150T cukup gedhe. Yen die dipasang utawa dioperasikake kanthi ora bener, sebagian besar gaya ora ditrapake ing benda kerja, nanging ing bagean die, alat, utawa peralatan kasebut dhewe. Kanthi cara iki, kesalahan instalasi lan komisioner tartamtu utawa operasi alat sing ora cocog bisa nyebabake kerusakan bagean mesin lan peralatan serius utawa kacilakan pribadi liyane.

6, alat forging lan alat bantu, utamané tangan forging lan free forging pribadi, Clamps, etc., banget misuwur, padha sijine bebarengan kanggo bisa bebarengan. Ing bètèng-bètèng, piranti-piranti kerep diganti, lan disimpen kanthi ora teratur, mula pamriksan piranti kasebut kudu luwih angel. Nalika piranti perlu kanggo penempaan, kadhangkala ora bisa ditemokake kanthi cepet, kadhangkala ora bisa ditemokake ing wektu, lan kadhangkala "digawe" karo piranti sing padha, sing asring nyebabake kacilakan ing karya.

7. Amarga saka gangguan lan geter kui dening peralatan bengkel forging ing proses operasi, panggonan makaryo rame banget, mengaruhi pangrungon wong lan sistem gemeter, nggawe wong disambi, mangkono nambah kamungkinan saka kacilakan.