Forging - forging pemanasan billet

2022-08-24

Proses penting sadurunge panaspenempaan. Nalika logam digawe panas nganti suhu tartamtu, plastisitas mundhak lan resistensi denaturasi mudhun. Apa kurva owah-owahan kekuatan suhu dhuwur saka baja karbon sing ngemot karbon 0,45% lan baja paduan sing ngemot nikel, kromium lan tungsten. Miturut kurva, kekuwatan logam mudhun kanthi kenaikan suhu.

Suhu Pemanasan Forging billet umume digawe panas kanggo suhu forging dhisikan allowable saka logam. Supaya kanggo mesthekake suhu seragam ing njero lan njaba, lumahing forging billet kudu katahan anget kanggo wektu tartamtu sawise dadi panas kanggo suhu sing dibutuhake. Wektu nyekel gegandhengan karo konduktivitas termal logam, ukuran bagean saka billet forging lan negara panggonan ing tungku. Kacepetan panas saka billet kadhemen ngirim ora dhuwur banget kanggo nyegah prabédan suhu gedhe banget antarane lumahing lan jantung lan kaku termal gedhe ing jantung. Tekanan panas ing jantung gampang nyebabake retak. Tabel termometer sing umum digunakake nduweni thermocouple ngukur suhu tungku, ngukur suhu permukaan logam saka pyrometer optik.

Cara Pemanasan Ing jaman kuna, penempaan kosong dipanasake langsung kanthi geni sing mbukak. Pemanasan billet forging modern nggunakake macem-macem jinis tungku industri batu bara, minyak, gas lan listrik, kalebu tungku ruang intermiten, tungku troli, tungku resistensi, tungku induksi lan tungku terus-terusan. Tungku induksi nduweni kaluwihan saka kacepetan pemanasan sing cepet, suhu seragam, tilas cilik lan kontrol otomatis sing gampang, lan wis akeh digunakake ing baris produksi bagean tempa die medium lan cilik. Pemanasan billet Forging nggunakake akeh energi, saengga perlu nambah efisiensi termal tungku industri lan nambah manajemen lan operasi pemanasan.

Ing suhu dhuwur, wesi ing baja lan oksidasi gas pawon, mbentuk FeO, Fe3O4, Fe2O3 oksida, dikenal minangka kulit oksida. Produksi kulit oksida bakal nambah konsumsi logam. Tingkat pembakaran oksidasi oksidasi geni umum intermiten umum yaiku 2 ~ 3%, pemanasan induksi kurang saka 0,5%. Kajaba iku, kulit oksida bakal aggravate nyandhang die, ngurangi akurasi forging lan mimpin kanggo lumahing atos, mangkono nambah tunjangan mesin kanggo Processing mechanical lan nambah konsumsi materi. Kulit oksida uga ngalangi konduksi panas, ndawakake wektu pemanasan, mengaruhi umur ngisor tungku lan operasi mekanis tungku industri. Saliyane ngasilake kulit oksida, oksidasi uga bisa nyuda isi karbon ing lumahing baja, mbentuk lapisan decarbonized, lan nyuda atose lan kekuatan saka lumahing forgings. Produksi kulit oksida luwih ora nguntungake kanggo penempaan presisi. Kanggo ngindhari utawa nyuda masalah lan kerugian sing disebabake dening oksidasi, akeh panaliten sing ditindakake babagan pemanasan billet tanpa oksidasi wiwit abad kaping 20, lan asil riset wis digunakake ing produksi industri.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy