Apa kategori forging die?

2022-10-19

Forging dieminangka peralatan teknologi utama produksi die forging, lan ana macem-macem jinis.

Forging dies dipérang dadi cold forging dies lan hot forging dies miturut suhu deformasi forgings. Kajaba iku, kudu ana kategori katelu, yaiku, die forging anget; Nanging, lingkungan kerja lan karakteristik die forging anget ana ing antarane tempa panas lan tempa kadhemen. Senajan padha uga duwe ciri dhewe, padha luwih padha panas forging die, lan umume ora kategori liyane disetel. Kanggo nerangake panggunaan, lingkungan kerja lan karakteristik macem-macem jinis die lan pengaruhe ing produksi die forging, cold forging lan hot forging die bisa diklasifikasikake miturut peralatan forging, metode proses, proses, bahan mati lan manufaktur. cara. Bagean iki njupuk die forging panas minangka conto kanggo njlèntrèhaké kaya ing ngisor iki:

1. Klasifikasi miturut peralatan forging

Miturut jinis peralatan forging, panas forging mati bisa utamané dipérang dadi Pethel (anvil Pethel lan Pethel) forging die, penet (mechanical penet, meneng penet lan hydraulic penet, etc) forging mati, flat forging mati lan radial forging mati .



Miturut klasifikasi peralatan forging, iku relatif gampang kanggo mbedakake waé, lingkungan apa, jinis materi, wangun struktural, ukuran, fiksasi lan mode posisi saka jamur. Contone, Pethel forging die umume integral, ukuran gedhe, tetep karo dovetail lan inspeksi posisi Angle; Pencet forging die umume insert jinis, ukuran cilik, dening oblique wedge clamp fastening lan guide kolom posisi; Die forging biasane die sisipan sektor.



2, miturut klasifikasi cara proses forging

Miturut cara proses forging, die forging panas bisa dipérang dadi crude forging die, forging die biasa, precision forging die, semi-precision forging die, extrusion (punching) die, flat forging die, radial forging die, ban forging die lan isothermal forging die, etc.



Miturut klasifikasi cara proses forging, gampang kanggo mbedakake panggunaan, presisi, jinis materi, karakteristik struktur lan cara manufaktur saka die. Contone, isothermal forging mati kanggo titanium alloys lan superalloys kudu diprodhuksi dening cara casting tliti saka superalloys, utawa malah karo logam titik leleh dhuwur (kayata alloy key).

3, miturut klasifikasi proses forging



Miturut proses forging, panas forging mati bisa utamané dipérang dadi blank die, wis forging die, final forging die, nglereni mati lan koreksi mati, saliyane extruding (punching) mati lan ban mati forging mati.



Miturut klasifikasi proses forging bisa relatif gampang kanggo mbedakake lingkungan kerja saka die (suhu lan negara kaku), karakteristik proses, presisi die, jinis materi lan syarat cara Manufaktur.

4. Klasifikasi miturut cara manufaktur

Miturut cara manufaktur, panas forging die bisa dipérang dadi casting die lan forging die; Forging die bisa dipérang dadi embossing (extrusion) die, cutting lan EDM die lan surfacing die miturut cara pangolahan kamar die. Kajaba iku, die forging panas bisa dipérang dadi sawetara kategori miturut jinis materi.

Minangka bisa dideleng saka klasifikasi ing ndhuwur forging mati, macem-macem jinis forging mati ora mung nggambarake lingkungan kerja, nggunakake, bahan, cara Manufaktur lan karakteristik forging mati, nanging uga nggambarake hubungan cedhak antarane forging mati lan forging produksi, kang bakal dirembug ing saben bab buku iki.