Saka "kawicaksanan" nganti "kualitas" tempa kita butuh upgrade sing inovatif

2022-11-16

Forum kasebut, sing disponsori dening Pengamat Ekonomi lan kolom Kualitas, nglumpukake akeh selebriti ekonomi domestik, pejabat perwakilan industri, ahli kondhang lan wakil perusahaan teladan kanggo ngrembug peran industri manufaktur China ing ekonomi, masalah sing diadhepi transformasi lan nganyarke, lan gagasan lan dalan sing bisa ditindakake kanggo pambangunan sistem manufaktur anyar China saka manufaktur menyang manufaktur cerdas lan banjur dadi kualitas.manufaktur. Majukake panemune dhewe-dhewe.

Lu Yansun, anggota Komite Penasehat Strategis Daya Manufaktur Nasional lan mantan Wakil Menteri Industri Mesin, Liu Shijin, mantan wakil direktur Pusat Riset Pembangunan Dewan Negara, Qu Xianming, anggota Penasihat Strategis Daya Manufaktur Nasional. Panitia lan penulis utama "Made in China 2025", lan ahli ekonomi Xu Xiaonan rawuh ing forum kasebut lan menehi pidato utama sing penting.

Nekani forum kasebut yaiku Ma Xiaohe, Wakil presiden Institut Riset Makroekonomi lan Direktur Institut Ekonomi Industri Komisi Pembangunan lan Reformasi Nasional, Xu Jing, direktur Institut Riset Manufaktur Intelligent Institut Riset Huaxin, Kementerian Perindustrian lan Informasi Teknologi; Song Hua, wakil dekan Sekolah Bisnis Universitas Renmin China; Jiang Xipei, Ketua Board of Far East Holdings; Wang Guangyu, ketua Huasoft Capital; Chen Xuefeng, Wakil Presiden Eksekutif Chery Jaguar Land Rover; Mou Gang, presiden Industri Lifan, lsp.

Forum kasebut uga menehi penghargaan marang perusahaan lan individu sing menang ing 2016 Top 10 Kualitas Manufaktur Cina, sing menehi referensi kanggo inovasi lan nganyarke perusahaan manufaktur Cina lan malah nyetel pathokan.

Kemerosotan ekonomi meksa transformasi lan nganyarke industri manufaktur

Liu Shijin, mantan wakil direktur Pusat Riset Pembangunan Dewan Negara, percaya yen pondasi kabeh ekonomi nasional, utamane daya saing yayasan kasebut isih dadi industri manufaktur.

"Kalem ekonomi China minangka penilaian ulang transisi," ujare. 'Iki minangka transisi saka tingkat pertumbuhan dhuwur sing kepungkur udakara 10 persen menyang platform pertumbuhan sing moderat. Iki minangka saklar ing antarane rong platform sing beda.' Sajrone nem taun kepungkur, ekonomi China wis ana ing proses transisi, lan proses iki durung rampung, mula ana tekanan mudhun.

Ing panemune, kemerosotan ekonomi ndadekke kompetisi tambah, banjur diferensiasi, lan pungkasane transformasi lan upgrade. Bedane perusahaan, industri lan wilayah anyar minangka fitur ekonomi China sing nggumunake. Akibaté, sawetara perusahaan apik wis mboko sithik metu, "dadi kita isih kudu ngetutake tren, tinimbang mblokir proses."

Ing proses iki, Liu Shijin nyaranake manawa perusahaan kudu nindakake apa wae lan ora nindakake apa-apa, konsentrasi ing apa sing paling apik, ningkatake tingkat profesional, supaya bisa mujudake transformasi lan nganyarke industri manufaktur.

Qu Xianming, anggota Komite Penasehat Strategi Daya Manufaktur Nasional lan penulis utama Made in China 2025, kanthi alami duwe pangerten sing jero babagan carane visi iki bisa diwujudake. Path sing diusulake yaiku: manufaktur cerdas lan basis industri sing kuat.

Qu Xianming njlentrehake manawa manufaktur cerdas minangka arah utama Made in China 2025, minangka inti saka revolusi ilmiah lan teknologi lan reformasi industri. Dheweke percaya yen pangembangan teknologi informasi generasi anyar lan kabutuhan penting transformasi industri manufaktur China lan nganyarke nyedhiyakake sarana sing penting banget kanggo manufaktur China, lan kesempatan iki kudu dicekel.

Miturut panemune, manufaktur cerdas bakal ngowahi revolusi industri manufaktur negara, nggawa inovasi ing produk lan teknologi manufaktur.

Kajaba iku, dheweke uga percaya yen amarga akeh utang ing basis industri, manufaktur China saka gedhe nganti kuwat, dadi manufaktur kualitas tinimbang manufaktur sing luwih murah, kunci yaiku ngrampungake bagean dhasar, bahan lan masalah teknologi. Mung nalika link basis industri iki bener ditanggulangi, "digawe ing China bisa duwe pangarep-arep."

Around iki kangelan lan vitalitas ing Manufaktur Chinese, ahli lan wakil perusahaan ing patemon uga digawa metu diskusi tartamtu ing kangelan transformasi lan inovasi saka industri Manufaktur, panelusuran kanggo outlet online industri anyar, kapercayan, kawicaksanan lan prospek pembangunan. saka industri manufaktur, ngarep-arep bisa nemokake cara kanggo ngrusak pasar kanggo perusahaan manufaktur Cina lan malah kabeh industri manufaktur. Contone, Song Hua, wakil dekan Sekolah Bisnis Universitas Renmin China, ngusulake manawa transformasi strategis perusahaan manufaktur China ana ing inovasi rantai pasokan.