Riset lan analisis proses upsetting kanggo forging bagean shaped khusus

2022-12-08

Upsetting proses deformasi penting banget ing freepenempaansaka gedhe palsu bagean-shaped khusus.Pilihan sing cukup saka paramèter saka proses upsetting nduweni peran penting ing kualitas forging gedhe.Upsetting bola ora mung bisa nambah rasio forging saka kosong, nanging uga break carbide ing baja campuran, supaya minangka kanggo entuk distribusi seragam.Uga bisa nambah sifat mekanik transversal saka bagian tempa lan nyuda heterogenitas sifat mekanik.

Sanajan pangembangan plastisitas cepet, lan sistem teoretis sing relatif lengkap wis ditetepake ing pirang-pirang lapangan, isih ana sawetara kekurangan ing teori lan teknologi proses penempaan. Sawetara masalah ora bisa ditanggulangi, sawetara ora bisa dianalisis kanthi kualitatif, lan sawetara argumen malah salah.Upsetting punika ewah-ewahan bentuk utama saka cake gedhe forging bagean shaped lan piring sudhut forging, lan deformasi upsetting gedhe. Nanging, frekuensi deteksi akustik saka jenis forging iki dhuwur banget, utamané amarga saka cacat lapisan crack melintang ing sisih njero, kang ora bisa diterangake dening teori proses saiki.

Mulane, saka awal taun 1990-an, sarjana Cina sawise dangu riset ati-ati, saka zona deformasi utama lan téori zona deformasi pasif, upsetting teori luwih sinau.

Forging saka forgings gedhe ora mung perlu kanggo tekan bagean dibutuhake wangun lan ukuran, nanging uga penting kanggo break tenunan cast kanggo nyaring gandum, struktur seragam, forging bolongan shrinkage, pori lan porosity lan cacat liyane kanggo nambah kualitas internal. sing forgings.

Ing makalah iki, teori tegangan tarik model mekanik plastik kaku lan teori tegangan geser model mekanik hidrostatik. Ing wektu sing padha, akeh eksperimen simulasi fisik kualitatif ditindakake, lan metode garis slip umum lan metode blok mekanik digunakake kanggo napsirake lan nganalisa kahanan stres benda kerja. A nomer akeh data dikonfirmasi rationality lan bener saka teori.Ing makalah iki, hukum distribusi kaku ing silinder dicethakaké nalika piring biasa digunakake kanggo upset silinder. Banjur proses upsetting anyar saka piring conical sijine maju, lan model mechanical saka plasticity kaku kanggo upsetting silinder kothak ditetepake.