Apa prosedur operasi teknis safety khusus kanggo para pekerja NDT?

2022-06-24

Prosedur operasi teknis safety NDT umume dipérang dadi patang kategori, khusus ing ngisor iki kita deleng:

(1) Deteksi cacat ultrasonik

â  Sadurunge nggunakake instrumen, sampeyan kudu mriksa peralatan lan piranti, kayata kabel instrumen, plug, lan liya-liyane. Sawise ngliwati mriksa, bisa digunakake. Instrumen kasebut kudu duwe kabel grounding sing dipercaya.

Sumber daya detektor cacat emisi akustik kudu nggunakake kabel karet utawa kabel seluler sing entheng.

⢠Pasokan listrik tetep kudu dipasang ing cedhak papan switch ing bengkel ing ngendi deteksi cacat asring dibutuhake, lan detektor cedera ora kena disambungake kanthi sewenang-wenang.

⣠Nalika kerja ing bengkel, kudu luwih saka rong wong sing kerja bebarengan.

⤠Nalika kerja ing papan sing dhuwur, kudu ana langkah-langkah perlindungan kanggo nyegah wong lan piranti tiba saka papan sing dhuwur.

⥠Tegangan cahya lokal ing papan kerja kudu voltase aman ing ngisor 36V.



(2) deteksi cacat magnetik

â  Sadurunge operasi, priksa kontak lan insulasi komponen peralatan listrik lan kabel listrik kanthi teliti kanggo mesthekake yen kondhisi kasebut apik.

â¡ Kamar kudu tetep garing lan resik, lan kabel sing nyambungake kabel lan piring konduktif kudu kuwat lan dipercaya.

(3) Daya kudu dipateni nalika clamping utawa njupuk bagian ing antarane elektroda, lan bagean kasebut kudu didandani.

⣠Nalika ngisi daya lan magnetisasi, sumber daya ora diidini ngluwihi beban sing diidini. Operator kudu ngadeg ing pad insulasi nalika nindakake pakaryan ing ndhuwur utawa mbukak lan nutup saklar daya total.



(3) Deteksi cacat neon

â  Operator kudu nganggo topeng lan mbukak peralatan ventilasi. Barang mbebayani njero ruangan neon kudu disimpen kanthi bener, ora ana kembang api.

Semprotan solusi campuran bubuk magnesium oksida lan alkohol, utawa priksa tempa ing sinar ultraviolet. Peralatan protèktif kudu digunakake kanthi bener. Cat kudu disegel kanggo panyimpenan. Nalika nggarap, kudu mbukak peralatan exhaust udara.

⢠Aja mangan utawa ngombe ing kamar operasi. Nganggo kaca tingal protèktif nalika nggarap sinar ultraviolet.

(4) Sawise karya rampung, tank cahya kudu ditutup, mateni sumber daya, ngresiki situs, lan nutup lawang lan Windows.



(4) X-ray deteksi cacat

â  Sadurunge miwiti njupuk gambar, sambungake banyu sing adhem dhisik, lan priksa manawa aliran banyu cocog karo syarat kinerja mesin sinar-X.

(2) Ngalih ing sumber daya utama, mriksa rotasi banyu cooling lan elektroda pump lenga, mateni sumber daya ing wektu yen ana masalah, lan ngandhani personel pangopènan kanggo pangopènan pas wektune.

⢠Ora ana wong sing diijini nginep ing kamar sajrone syuting. Pager proteksi ruangan kudu disiyapake, kerja ruangan, jarak perlindungan kudu cukup. Pasang tandha peringatan lan larang wong liwat.

⣠Nalika ngontrol kahanan cahya saka mesin sinar-X, aturan operasi saka peralatan kudu strictly diamati.

(5) Sawise film dijupuk, banyu cooling lan pump lenga kudu terus kanggo mbukak kanggo 10 ~ 15min sadurunge Cut mati sumber daya.

⥠Yen ana meja flip listrik ing kamar, kita kudu nggatekake manawa ana sumber daya lan kabel ing trek sadurunge mobil baterei diwiwiti.

⦠Yen banyu wis dikumbah ing njero ruangan, banyu kasebut ora bakal disemprotake menyang piranti listrik.

⧠Asring mriksa grounding peralatan, sambungan nol normal, operasi kudu nganggo sepatu karet tekanan.

⨠Sajrone syuting, kipas angin kudu diuripake kanggo njamin hawa lancar.

â© Perlindhungan ruangan inspeksi sinar-X mung bisa ditindakake sawise disetujoni dening departemen sing relevan. Proteksi ruangan inspeksi kudu mesthekake yen penetrasi sinar langsung lan garis panyebaran ora ngluwihi jumlah pangukuran safety sinar sing diidini. Ozon sing diprodhuksi dening ionisasi ing kamar deteksi kudu dibuwang menyang wilayah sing ora ana sing kerja utawa manggon.

Kanthi papat jinis prosedur operasi teknis safety NDT sing rinci ing ndhuwur, aku yakin sampeyan bisa nggunakake kanthi bener lan digabungake karo karya nyata, miturut pranata implementasine.

Iki minangka produk penempa gulu bal sing diprodhuksi dening perusahaan presisi Tongxin